Patnos Eğitim-Bir-Sen, son dönemde artan eğitimde şiddet olaylarına sert tepki gösterdi.
HABER : SeDat ZİREK / Semih YARDIMCI
Yapılan açıklamada, eğitim kurumlarının güvenli alanlar olmaktan uzaklaştığına dikkat çekilerek, eğitim çalışanlarının hedef haline geldiği vurgulandı.
“Artık yeter” ifadeleriyle başlayan açıklamada, yaşanan olayların toplumsal değerlerdeki çöküşün bir göstergesi olduğu belirtildi.
“Eğitimciler Açık Hedef Haline Geldi”
Açıklamada, öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı ve şiddetin sıradanlaştırıldığı ifade edilerek, eğitim çalışanlarının her geçen gün daha fazla risk altında olduğu dile getirildi.
Son olarak Siverek’te yaşanan saldırıya dikkat çekilen açıklamada, bu tür olayların artık münferit olmadığı ve yaygın bir sorun haline geldiği belirtildi.
“Eğitimciler Açık Hedef Haline Geldi”
“Bu Gidiş Kabul Edilemez”
Patnos Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan açıklamada, eğitim ortamlarında güvenliğin sağlanmasının devletin en temel sorumluluklarından biri olduğu vurgulandı.
Şiddetin artmasının sadece bireyleri değil, doğrudan toplumun geleceğini tehdit ettiği ifade edilerek, bu durumun kabul edilemez olduğu belirtildi.
Çözüm Önerileri Sıralandı
Açıklamada, yaşanan sorunların çözümü için şu öneriler sıralandı:
Sanal medya üzerinden yapılan tehditler tespit edilerek hızlıca müdahale edilmesi
Okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması ve okul polisi uygulamasının hayata geçirilmesi
Rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi
“Bu Gidiş Kabul Edilemez”
Öğrenci disiplin yönetmeliğinin güncellenmesi
Dijital tehdit ve zorbalık konusunda ailelere sorumluluk verilmesi
Şiddeti teşvik eden içeriklere karşı önlem alınması
Velilere Çağrı Yapıldı
Açıklamada velilere de çağrıda bulunularak, öğretmenlerin toplumun en önemli değerlerinden biri olduğu hatırlatıldı.
Öğretmenlerin hedef haline getirilmesinin en büyük zararı çocuklara vereceği belirtilerek, sağduyulu olunması gerektiği ifade edildi.
Patnos Eğitim-Bir-Sen, eğitimde şiddetin önlenmesi için gerekli adımların atılmaması halinde mücadeleyi büyüteceklerini belirterek, yaşanan olayları kınadı ve yaralılara acil şifalar diledi.



