Haber : Sedat ZİREK – Semih YARDIMCI
Ağrı’nın Patnos ilçesinde belediyenin daha yeşil ve yaşanabilir bir kent hedefiyle yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarına yönelik yapılan saldırı tepki çekti. Son iki yılda ilçe genelinde toprakla buluşturulan 40 bin fidanın ardından çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yeni dikilen 15 genç ağacın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırıldığı tespit edildi.
Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, yaşanan olaya sert tepki göstererek yapılanların sadece belediyeye değil, doğrudan Patnos halkının ortak değerlerine zarar verdiğini söyledi.
Başkan Taşkın yaptığı açıklamada:
“Daha yeşil ve yaşanabilir bir Patnos için son iki yılda 40 bin fidanı toprakla buluşturduk. Geleceğimize nefes olacak bu çalışmalar ne yazık ki bazı kişi ya da kişiler tarafından sabote edilmeye çalışılıyor. Yeni dikilen 15 ağacın kırılması sadece belediyemizin hizmetlerine değil, tüm Patnos halkının emeğine, doğasına ve geleceğine yapılmış bir saldırıdır.” dedi.
Olayın ardından Patnos Belediyesi’nin ihbarı üzerine emniyet ekipleri harekete geçti. Bölgedeki güvenlik kameraları incelemeye alınırken, ağaçlara zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Vatandaşlar da yaşanan olaya tepki göstererek kamu malına ve doğaya zarar verenlerin bir an önce bulunup gerekli cezayı almasını istedi.
Patnos Belediyesi ise yeşillendirme çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini belirterek, kamu malına zarar verenlere karşı tüm hukuki süreçlerin takipçisi olacaklarını açıkladı.




