• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • PATNOS TARİHİ
  • PATNOS OKULLARI
  • Haber
  • PATNOS FOTOĞRAFLARI
  • Ara
SON DAKİKA:
11:06
Patnos'ta Yeni Kaymakam Dertioğlu Görevine Başladı, Protokolden Destek Mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haber
  3. Leyla Aydemir cinayetinde yeni gelişme
Haber
Yayınlanma: 04 Temmuz 2023 - 12:30
Güncelleme: 04 Temmuz 2023 - 12:52

Leyla Aydemir cinayetinde yeni gelişme

Editör : SEDAT ZİREK

Haber
04 Temmuz 2023 - 12:30
Güncelleme: 04 Temmuz 2023 - 12:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Leyla Aydemir cinayetinde yeni gelişme
4 yaşındaki Leyla Aydemir'in Ağrı'da 2018 yılında kaybolmasının ardından 18 gün sonra ölü olarak bulunmasına ilişkin 7 sanığın beraat ettiği davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kararı bozulması için Yargıtay 1. Ceza Dairesine başvurdu.
  Başsavcılık, bir sosyal medya sitesinde Leyla'nın cesedinin bulunduğu yer ve tarihi üç gün öncesinden doğru olarak paylaşan T.K. isimli hesabın sahibinin kimliğinin belirlenmesi ve adli soruşturma yapılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Leyla'nın annesi Şükran Aydemir'in avukatı Erdoğan Tunç'un, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesinin bozma kararından sonra mahkemeye sunduğu CD'nin de incelenmesini istedi.

Aşağıdaki paragrafı, haber diliyle ve verilen anahtar kelimeleri kullanarak yeniden yazdım. Paragrafın uzunluğu orta, tonu profesyonel ve formatı paragraf şeklindedir.

Leyla Aydemir cinayetiyle ilgili davada, yerel mahkemece tüm sanıkların beraatine karar verilmişti. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kararı bozulması için temyiz etti.

Tebliğnamede, ağrı İl Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı ses kaydı çözümleme tutanağında yer alan konuşmaların kimlik bilgilerinin belirsiz olduğu ve hukuka aykırı delil sayıldığı belirtildi. Bu nedenle, dosyanın eksik incelendiği ve sanıkların beraat kararının hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Temyiz istemlerini kabul eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyanın CMK'nın 302. maddesi gereğince bozulmasını istedi.

Leyla Aydemir'in annesi Şükran Aydemir'in avukatı Erdoğan Tunç da bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını ve Yargıtay 1. Ceza Dairesinin tebliğnameye uygun karar vermesini beklediklerini söyledi.

Ağrı'da 2018 yılının Haziran ayında, dedesinin köyüne bayram ziyaretine giden 4 yaşındaki Leyla Aydemir, 15 Haziran'da ortadan kaybolmuştu. Küçük Leyla'nın cesedi, kayboluşunun üzerinden 18 gün geçtikten sonra, köye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta, bir akarsu kenarında ağaçların arasında bulunmuştu. Vücudunda herhangi bir darp veya yara izi olmayan Leyla Aydemir, köyde toprağa verilmişti.

AMCA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili olarak 7 kişi hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Davanın karar duruşması 2 Ekim 2020'de yapılmış ve tutuklu yargılanan amca Yusuf Aydemir, "kasten öldürme" ve "cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etmişti. Mahkemenin gerekçeli kararında, Yusuf Aydemir'in ağabeyine kin beslediği ve onu korkutmak için yeğenini oyun bahanesiyle alıkoyduğu, ölümünden sonra cesedi serin bir yerde sakladığı, daha sonra da akarsuya attığı ifade edilmişti.

YUSUF AYDEMİR'İN TAHLİYESİNE HUKUKİ DAYANAK

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, sanığın cezalandırılabilmesi için kesin delillerin bulunması gerektiğini ve yargılama sürecinde usul hataları yapıldığını belirterek Yusuf Aydemir'in tutukluluğunun sürdürülmesinin hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

Tutuklamanın bir ceza değil, bir önlem olduğunu hatırlatan mahkeme, yerel mahkemenin tüm sanıklarla ilgili verdiği kararı hem esas hem usul yönünden bozdu. Yusuf Aydemir'in tahliye edilmesine hükmeden mahkemenin kararına Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı 4 Ocak 2021'de itiraz etti ancak itiraz Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince reddedildi. Dosyayı değerlendiren Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlar Kurulu da 1. Ceza Dairesinin bozma kararının hukuka uygun olduğunu onadı.

Bu haber 3594 defa okunmuştur.
# leyla aydemir# leyla ağrı# ağrı# ağrı haber
EDİTÖR
Patnos Medya
Patnos Medya
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Patnos'ta Yeni Kaymakam Dertioğlu Görevine Başladı, Protokolden Destek Mesajı
Patnos'ta Yeni Kaymakam Dertioğlu Görevine Başladı, Protokolden Destek Mesajı
Patnos'un Basın Temsilcilerinden Yeni Kaymakam Burak Dertlioğlu'na Hayırlı Olsun Ziyareti
Patnos'un Basın Temsilcilerinden Yeni Kaymakam Burak Dertlioğlu'na Hayırlı Olsun Ziyareti
Başkan Taşkın'dan Sert Çıkış:
Başkan Taşkın'dan Sert Çıkış: "Biz Hazırız, Ama Görevini Yapmayan Kurumlar Yüzünden Bekliyoruz!"
Patnos'a Bir Acı Haber de Zonguldak'tan Geldi
Patnos'a Bir Acı Haber de Zonguldak'tan Geldi
Son Haberler
Patnos'ta Yeni Kaymakam Dertioğlu Görevine Başladı, Protokolden Destek Mesajı
Patnos'ta Yeni Kaymakam Dertioğlu Görevine Başladı, Protokolden Destek...
Patnos'un Basın Temsilcilerinden Yeni Kaymakam Burak Dertlioğlu'na Hayırlı Olsun Ziyareti
Patnos'un Basın Temsilcilerinden Yeni Kaymakam Burak Dertlioğlu'na Hayırlı...
Başkan Taşkın'dan Sert Çıkış:
Başkan Taşkın'dan Sert Çıkış: "Biz Hazırız, Ama Görevini Yapmayan...
Patnos'a Bir Acı Haber de Zonguldak'tan Geldi
Patnos'a Bir Acı Haber de Zonguldak'tan Geldi
Patnos'ta Takla Atan Araçtan Mucize Kurtuluş! 5 Kişi Yaralı
Patnos'ta Takla Atan Araçtan Mucize Kurtuluş! 5 Kişi Yaralı
PATNOS'TA KANLI GECE
PATNOS'TA KANLI GECE

Ana Sayfa
PATNOS TARİHİ
PATNOS OKULLARI
Haber
PATNOS FOTOĞRAFLARI
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Anketler
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • PATNOS FOTOĞRAFLARI
  • PATNOS OKULLARI
  • PATNOS TARİHİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim